News

Persbericht Overname

Overname Huima Specials B.V. door 4 Twentse ondernemers

Enschede, 31 maart 2016

Per 31 maart 2016 is Huima Specials B.V., een internationaal werkend gespecialiseerd metaalbedrijf in Enschede dat door de 3 de generatie Huitink wordt geleid, overgenomen door Quatro Holding B.V. (4 ondernemers uit Twente).  Voor de verkoop van Huima zijn de gebroeders Huitink bijgestaan door het bedrijf CvB.

Al meer dan 80 jaar ontwikkelt en produceert Huima Specials hoogwaardige aandrijvingen en aandrijfcomponenten. Huima Specials is actief in diverse markten waar aandrijftechniek een rol speelt. Huima Specials innoveert continu in ontwikkelingen van nieuwe aandrijvingen. Ook heeft Huima Specials recent haar machinepark gerobotiseerd en internationale erkenning ontvangen.

Vanwege hun, bijna pensioengerechtigde, leeftijd en het gebrek aan opvolging, willen de heren Huitink de onderneming overdragen aan een geschikte kandidaat. Belangrijke uitgangspunten voor Ton en André Huitink zijn de continuïteit van de onderneming op de lange termijn, waarbij ze trots kunnen blijven op wat hun vader heeft opgebouwd, en de gewisheid dat dit nog generaties op een innovatieve manier wordt voortgezet. 

Huima is financieel gezond, beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Vanaf 1 april zullen Ton en André Huitink nog een tijd als adviseurs voor de kopers aanblijven om de onderneming op een gedegen manier over te dragen. 

Jan-Erik Beverdam zal de functie van Algemeen Directeur op zich nemen. De andere drie ondernemers zullen zich richten op de financiën, de bedrijfsvoering en de verkoop.  Allart Reinders, directeur eigenaar van Julo BV, zal met zijn ervaring in de metalektro branche, op de achtergrond, een rol vervullen binnen de onderneming.

Het nieuwe management streeft er naar om de bewezen succesformule van Huima Specials voort te zetten door bestaande markten verder uit te bouwen en nieuwe markten te bewerken, zowel binnen als buiten Europa.

Voor meer informatie omtrent dit persbericht kunt u contact opnemen met:
 
Huima Specials BV
Het Lenfert 27
7547 SN Enschede

Nieuwe 24/7 Robotcel met Draai-freesmachine

Huima Specials heeft een state of the art gerobotiseerde draai- freescel in gebruik genomen.

STB-1 24V. Motor for layer nests

Voor het aandrijven van kiepbodem nesten op 24V. hebben wij deze aandrijving ontwikkeld. De motor levert 100Nm. bij 3rpm.
FaLang translation system by Faboba